Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další služby útulku

 

 

Páníčkem na zkoušku

Ne, není to vtip a ani jsme se nezbláznili. Hned Vám to vysvětlíme. Tato „služba“ je určena samozřejmě jen vážným zájemcům o adopci některého našeho svěřence. Pro koho tedy je?

 

Jste člověk, který ještě nikdy nevlastnil psa, máte teoretické povědomí, ale nejste si jistý, že pejskovi můžete dát to, co potřebuje?

Máte dítě, které Vás přemlouvá k pořízení čtyřnohého člena domácnosti a vy nevěříte, že jeho zájem je dlouhodobý?

Pak je „Páníčkem na zkoušku“ právě pro Vás. Vyberete si u nás pejska, kterého přemístíme do venkovního kotce, abyste k němu měli přístup 24 hodin denně. Budete pejska krmit, uklízet mu kotec, chodit s ním na procházky, můžete si ho brát domů během dne nebo i na víkend. Útulek bude „pojistka“, že pokud se o pejska nebudete moci postarat, zavoláte nám a my se postaráme za Vás. Sami uvidíte, zda jste schopní a ochotní se starat o čtyřnohého parťáka nebo zda Vám to dělá problém.

Vámi vybraný pejsek bude i nadále inzerován. Pokud se v této „zkušební době“ ozve zájemce, bude Vám to oznámeno a Vy se budete muset v krátké době rozhodnout, zda pejska adoptujete nebo ho přenecháte novému zájemci.

Principem útulku je co nejrychleji najít ten nejlepší domov, proto ani v tomto případě nemůžeme brát ohled na Vaše city na úkor psa.

 

 

 

Hlídání našich bývalých svěřenců

V případě nenadálých situacích nebo i v době dovolených jsme schopni se postarat o naše bývalé svěřence za předpokladu, že kapacita útulku to dovoluje.

Podmínkou je platné očkování a poplatek 100 kč / den.

V případě,že kapacita útulku nebo případné psychické trauma neumožňuje dočasné přijetí psa do péče, bude nabídnuta alternativa.

 

 

Pomoc při hledání náhradního domova

Každý z nás se může dostat do svízelné životní situace, která mu nedává na vybranou. Nemůžeme podat pomocnou ruku Vám, ale můžeme Vám pomoci alespoň s umístěním pejska, kterého si z nejrůznějších důvodů nemůžete nechat. Z našeho pohledu je posledním řešením umístění psa do útulku. Považte, pejsek odejde od své rodiny a je dán do „psince“. Tomu se samozřejmě snažíme předejít inzercí. Za poslední roky se tak útulku vyhnulo hodně pejsků. Proto neváhejte a včas nás kontaktujte. Budeme chtít fotku psa, jméno, věk, informace o povaze a Váš kontakt. Nenechávejte to na poslední chvíli, čím více času bude, tím větší šance pro Vašeho pejska, že neskončí v útulku.

 

 

Příjem psů od majitelů za úplatu

...je smutná dohra problémů, které se řeší pozdě. Ano, ač neradi, přijmeme psa i od majitele. Poplatek za příjem psa od majitele je poměrně vysoký. Záměrně neuvádíme přesné číslo. Nemáme zájem na tom, aby majitel kvůli penězům, zoufalství... uvázal psa někde v lese. To nikdy nedělejte. Vše se dá řešit. Přijďte, zavolejte, komunikujte. Nejde o Vás, jde o Vašeho psa, živého tvora. Když se chce, všechno jde! Nějak se domluvíme.

 

 

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Mail list




Statistiky

Online: 3
Celkem: 400563
Měsíc: 3436
Den: 181